چرا آلمان برای حل بحران اروپا دست به جیب نمی شود
اقتصاد منطقه یورو بار دیگر در آستانه رکود قرار گرفته و نگرانی ها در مورد صفر و یا منفی شدن رشد اقتصادی این منطقه افزایش یافته است. هرچند که بانک مرکزی اروپا نیز تلاش کرده که با سیاست های پولی به اقتصاد این منطقه رونق ببخشد اما این سیاست ها چندان نتیجه بخش نبوده اند و به همین خاطر بسیاری انتظار دارند که آلمان با توجه به اینکه از نظر مالی وضعیت خوبی دارد و با بحران بدهی دولتی مواجه نیست با استفاده از سیاست های مالی یعنی از طریق ایجاد تقاضا در منطقه یورو به رشد اقتصادی در این منطقه کمک کند. آلمانی ها اما تاکنون در مقابل چنین درخواستی مقاومت کرده اند و ترجیح داده اند که بودجه خود را صرف کمک به اقتصاد یورو نکنند. اما چرا بزرگترین اقتصاد اروپا در حالیکه نظاره گر بحران اقتصادی دیگر کشورهای منطقه یورو است تصمیم گرفته که از به کار بردن سیاست های مالی اجتناب کند؟ خبرگزاری رویترز از دلایل زیر به عنوان دلایلی نام برده که تاکنون آلمانی ها برای عدم به کار بردن سیاست هایی مانند ایجاد تقاضا در منطقه یورو مطرح کرده اند:
1) آلمان مصمم است که به الگویی برای تحقق اهداف مالی در منطقه یورو تبدیل شود و برای نخستین بار از سال 1969 تاکنون بودجه دولت فدرال را بدون بدهی به سرانجام برساند. به خصوص اینکه اعتبار منطقه یورو به تعهد دولت های عضو نسبت به اهداف مالی و بودجه ای تعیین شده بستگی دارد.
2) دست آلمان در سیاست های مالی به آن اندازه که برخی گمان می کنند باز نیست چرا که اقتصاد این کشور با مشکلاتی مانند پیر شدن جامعه و کاهش جمعیت مواجه است و مازاد بودجه فعلی برای برآورده کردن نیازهای مربوط به مستمری بازنشستگان و کمک هزینه های درمانی در آینده مورد نیاز خواهد بود.
3) مشکل اقتصاد منطقه یورو بیش از آنکه مربوط به بخش تقاضا باشد مربوط به طرف عرضه است و به همین خاطر باید اصلاحاتی ساختاری در بازار کار و نظام حقوقی کشورهای عضو ایجاد شود تا رقابت پذیری منطقه یورو افزایش یابد. به همین خاطر افزایش هزینه های بخش عمومی تنها باعث به تاخیر انداختن انجام چنین اصلاحاتی خواهد شد.