سرتیترمهمترین اخبارایران درمطبوعاتروزجهان (24 آبان)
آناتولی
موضوع توسعه همکاریهای هستهای ایران و روسیه همچنان در میان مهمترین مطالب مطبوعات جهان درباره ایران جای دارد. این بار، خبرگزاری «آناتولی» ترکیه مطلبی در این زمینه منتشر کرده و مینویسد، قرارداد هستهای اخیر ایران و روسیه، در حقیقت به مثابه یک اتحاد قدرت قابل تحلیل است.
این خبرگزاری مینویسد، به عقیده کارشناسان، قرارداد هستهای اخیر نه تنها برای دو کشور از اهمیت اقتصادی برخوردار بوده و منافع اقتصادی برای آنها به همراه دارد، بلکه اتحاد قدرتی را بین آنها علیه غرب شکل میدهد. به عقیده آناتولی، یکی از موضوعات مهم مورد توجه درباره این قرارداد، زمان انعقاد آن در آستانه ضربالاجل ایران و گروه ۱+ ۵ برای دستیابی به توافق هستهای است.
تودی زمان
با وجود این، دولت روسیه روز گذشته نسبت به احتمال حصول توافق هستهای میان ایران و ۱+ ۵ تا ۲۴ نوامبر ابراز تردید کرده است. روزنامه «تودی زمان» در این زمینه به نقل از الکساندر لوکاشویچ، سخنگو وزارت خارجه روسیه مینویسد، احتمال دارد ایران و روسیه نتوانند تا ضرب الاجل ۲۴ نوامبر به توافق مورد نظر در موضوع هستهای دست پیدا کنند.
به گفته وی، این احتمال هست که برای دستیابی به توافقی که مورد پذیرش و به نفع هر دو طرف باشد، نیاز به زمان بیشتری باشد. لوکاشویچ در عین حال تأکید کرده که همه طرفهای حاضر در مذاکرات برای دستیابی به توافق در زمان پیش بینی شده تلاش میکنند. در این میان، جمهوریخواهان که به تازگی در انتخابات میاندورهای سنا به پیروزی رسیدهاند، تلاشهای خود برای جلوگیری از توافق هستهای میان ایران و غرب را از سر گرفتهاند.
بلومبرگ
به نوشته سایت شبکه خبری «بلومبرگ»، جمهوری خواهان سنا در حال حاضر مشغول جمع آوری حمایت لازم از طرح جدیدی برای تحریم ایران هستند. لیندسی گراهام، از سناتورهای جمهوریخواه در این زمینه گفته: «باراک اوباما نباید قادر باشد با ایران به توافقی الزام آور برسد، مگر اینکه کنگره آن را تأیید کند». مارک کِرک، دیگر سناتور جمهوری خواه نیز اظهار داشته: «ما از شر رهبر اکثریتی که طرفدار ایران بود خلاص شدیم و به رهبر اکثریتی دست یافتیم که مخالف ایران است».
عرب نیوز
اما به جز موضوع هستهای، برخی مطبوعات و رسانهها نیز از روز گذشته به موضوع برقراری سیستم فیلترینگ هوشمند اینترنت در ایران پرداختهاند. روزنامه «عرب نیوز» با انتشار مطلبی در این زمینه مینویسد، به گفته وزیر ارتباطات ایران، در این کشور ظرف شش ماه آینده فیلترینگ هوشمند برقرار میشود تا از این طریق جلو دسترسی به محتوای مجرمانه گرفته شود.
این روزنامه در ادامه مطلب خود اشاراتی به سوابق بحث فیلترینگ اینترنت در ایران، از بحث بر سر مدیریت دسترسی به سایت «اینستاگرام» گرفته تا موضوع دسترسی به نرمافزارهای وایبر و واتساپ نیز کرده است.