دنیای اقتصاد در یک نگاه ( چهارشنبه 29 آبان 93)
این روزنامه تیتر یک را به خبر تغییر رفتار سپرده گذاران اختصاص داد و نوشت: رویکرد سپرده گذاران و بانک ها پس از تغییر در شاخص های مهم اقتصادی از جمله «کاهش نرخ تورم» و «افزایش نرخ واقعی سود بانکی» تغییر کرده و اعتماد مردم در سپرده گذاری افزایش یافته است. برای این تغییر می توان سه شاهد بیان کرد. شاهد نخست کاهش سهم «سپرده های دیداری و جاری» و تغییر آن به سپرده های «غیر دیداری و بلندمدت» است. بر اساس آمار از شهریور 92 تا شهریور 93، نسبت سپرده های دیداری به کل سپرده ها از 17 درصد به 14 درصد کاهش و سهم سپرده های غیر دیداری از 83 به 86 درصد رسیده است. شاهد دوم این موضوع رشد سپرده گیری بیش از افزایش حجم نقدینگی است. بر این اساس، در نیمسال نخست سال جاری 9.9 درصد به مقدار نقدینگی افزوده شده و طی مدت مذکور، رشد سپرده گیری بانک ها معادل 11.3 درصد بوده است. شاهد سوم نیز رشد سالانه تسهیلات دهی بانک های غیر دولتی (از محل افزایش سپرده گیری) از 23 درصد در شهریور 92 به 28.7 درصد در شهریور 93 بوده است.
روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر دیگر خود به خبر گزینه چهارم وزارت علوم هم خط خورد پرداخت و نوشت: سرانجام مخالفت های نمایندگان، به نتیجه رسید؛ نتیجه ای که بر اساس فضای مجلس حتی در اولین دقایق معرفی چهارمین وزیر پیشنهادی علوم، قابل پیش بینی بود. نمایندگان باز هم برای «اعتماد» به گزینه دیگر حسن روحانی برای تصدی وزارت علوم «نه» گفتند تا علاوه بر اینکه ماجرای بی وزیر ماندن آن ادامه می یابد، این وزارتخانه در تعدد وزیران پیشنهادی و سرپرستان نیز، بی نظیر باشد.
این روزنامه خبر مرز شکنی طلا با رکود جهانی را بازتاب داد و نوشت: اونس دوباره مرز 1200 دلاری را لمس کرد. قیمت هر اونس فلز زرد روز سه شنبه با کمک تاثیر تضعیف شاخص دلار و ادامه نگرانی ها درباره اقتصاد جهان به بالای این مرز حساس رفت تا نوسان قیمتی به پیرامون این رقم منتقل شود. دلار همچنان قوی است، اما تضعیف آن در دومین روز کاری هفته به رشد ارزش طلا کمک کرد. از سوی دیگر بازگشت اقتصاد ژاپن به رکود که به وضعیت بد اقتصاد اروپا افزوده شده نیز یاریگر فلز زرد شده است. این رشد البته توسط عوامل دیگری مانند ادامه احیای بزرگ ترین اقتصاد جهان محدود مانده است.
روزنامه دنیای اقتصاد خبر قرمز پوشی 98 درصد بورس را انعکاس داد و نوشت:افت 556 واحدی شاخص کل بورس تهران معادل 0.73درصد در شرایطی روز گذشته به قرمزپوشی 98 درصد گروه های این بازار منجر شد که کارشناسان در ذکر دلایل این ریزش به دو عامل ابهام در متغیرهای غیر اقتصادی و همچنین انتشار گزارش های شفاف سازی برخی نمادهای بورسی اشاره می کنند. این در حالی است که در مجموع 5 گروه چرم و دباغی، رایانه، ماشین آلات، کاشی و چاپ که در مجموع 2 درصد ارزش بازار را در اختیار دارند، روز گذشته مثبت بودند. در این بین تحلیلگران معتقدند تا روشن شدن وضعیت متغیرهای اثرگذار غیراقتصادی، پیش بینی از روند بازار عملی نیست.