چه کسی سهام پرسپولیس را میخرد؟
طبق اعلام قبلی سازمان خصوصی سازی، احتمالا امروز قیمت دو باشگاه بزرگ پرسپولیس و استقلال اعلام خواهد شد تا متقاضیان خرید سهام این دو باشگاه بتوانند براساس این قیمت تلاش خود را برای خرید سهام آغاز کنند.
اگرچه بارها و بارها اعلام شده که قیمت پرسپولیس و استقلال در روزی خاص اعلام خواهد شد، اما به دلیل طولانی و مشکلاتی که وجود دارد تنها به گمانه زنی ها ختم شده و قیمت رسمی اعلام نشده است. از این رو بعید به نظر می رسد که فردا هم قیمت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال هم اعلام شود. اما در کل بد نیست نگاهی داشته باشیم به لیست خریداران سهام باشگاه پرسپولیس. طبق اعلام رسمی مسوولان سازمان خصوصی سازی 49 درصد سهام در اختیار دولت خواهد بود،20 درصد به پیشکسوتان خواهد رسید و بقیه آن در اختیار شرکت ها یا افراد متقاضی قرار خواهد گرفت.
آنچه در رسانه ها مطرح شده و توسط ورزش سه گردآوری شده نشان می دهد که افراد و شرکت های زیادی خواهان خرید سهام پرسپولیس هستند.
کریم باقری (شانس خرید سهام: ضعیف)؛ یکی از پیشکسوتان صاحب نام پرسپولیس که پس از خداحافظی اش از فوتبال همواره برای ارتباط دوباره با آن اکراه زیادی از خود نشان داده حالا یکی از متقاضیان خرید سهام پرسپولیس است. او پس از پایان دوران بازیگری بارها و بارها پیشنهاد پرسپولیس و سایر تیم های دیگر را برای مربیگری، سرمربیگری و حتی مدیریت رد کرده است. از این رو اعلام اینکه قصد دارد جزو متقاضیان خرید سهام پرسپولیس باشد، به اندازه کافی دوستداران او، پرسپولیس و اهالی فوتبال را متعجب کرده است. حال او مدعی است که قصد دارد به همراه تعدادی از علاقمندان سهام باشگاه پرسپولیس را در اختیار بگیرد. او چند روز قبل طی مصاحبه ای صراحتا اعلام کرد: «این همه سال پرسپولیس در اختیار افراد دیگر بوده، یک سال هم پرسپولیس را بدهند به ما.»
علی دایی (شانس خرید سهام: ضعیف)؛ ناگفته پیداست که علی دایی به شدت به خرید سهام پرسپولیس امیدوار است. او اگرچه کمتر در این خصوص مصاحبه کرده و نیت واقعی اش برای تصاحب پرسپولیس را رسانه ای کرده است، اما منابع موثق خبری در وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی از تلاش های فوق العاده او و همراهان همیشگی اش برای حضور در مناقصه و مزایده خرید سهام خبر می دهند. علی دایی از نظر مالی آنقدر استطاعت دارد که بتواند سهام پرسپولیس را بخرد. اما سوال اینجاست که آیا دولت این سهام را در اختیار او قرار خواهد داد یا نه.
عباس انصاریفرد (شانس خرید سهام: ضعیف)؛ یکی از مدیران قدیمی پرسپولیس که در چند مقطع به این تیم ملحق شده است. انصاریفرد اگرچه در دهه 60 قهرمانی های زیادی را به همراه علی پروین دشت کرد. اما در دیگر مقاطعی که در دهه های 70 و 80 به جمع سرخپوشان ملحق شده، کارنامه ضعیفی را از خود به جای گذاشته است. بدهی های فراوان حاصل مدیریت کوتاه مدت او در مقطع های مختلف بوده است. هر چند که شخصا مدعی است اگر فرصت کافی در اختیار او قرار می گرفت و از سوی سازمان تربیت بدنی وقت به او اعتماد و اطمینان کافی می شد، می توانست پرسپولیس را به جایگاه قبلی گذشته اش برگرداند. انصاریفرد مدعی است که به همراه یک شرکت بزرگ و قدرتمند خواهان خرید سهام پرسپولیس است. اما او هم مثل دایی و باقری شانس کمی برای تصاحب پرسپولیس دارد.
امیر عابدینی (شانس خرید سهام: متوسط)؛ عابدینی چند روز قبل در مصاحبه ای که با "ورزش سه" داشت، اعلام کرد که با هیچ کدام از افراد و شرکت هایی که تا به حال متقاضی خرید سهام پرسپولیس شده اند، به توافق نرسیده است. او اگرچه ائتلافی را با علی پروین و حسین هدایتی برای تصاحب 20درصد سهام پرسپولیس توسط پیشکسوتان انجام داده اما در مصاحبه ای که با "ورزش سه" انجام داد صراحتا اعلام کرده که تنها اگر محلوجی رئیس سابق هیات مدیره باشگاه پرسپولیس برای خرید سهام باشگاه پرسپولیس اقدام کند، حمایتش را اعلام کرده و وارد گود خواهد شد. به هر حال با توجه به نزدیکی ایدئولوژیکی که بین عابدینی و گروهش با دولت فعلی وجود دارد، او از شانس بیشتری برای حضور دوباره در پرسپولیس برخوردار است. ضمن اینکه پیشینه قوی او در پرسپولیس باعث شده تا هواداران این تیم نیز از بازگشت او استقبال کنند.
سیاسی و رفقا (شانس خرید سهام: ضعیف)؛ تا دو هفته قبل حمیدرضا سیاسی از بیشترین شانس برای خرید سهام پرسپولیس و تصاحب آن برخوردار بود. هزینه هایی که او در باشگاه از جیب پرداخت می کرد، این گمان را ایجاد کرده بود که او از سوی وزارت ورزش، وزارت دارایی و سازمان خصوصی سازی این امنیت کاری را از آنها دریافت کرده که حضورش در پرسپولیس ادامه دار خواهد بود. بسیاری معتقد بودند سیاسی با حمایت کامل این گروه ها در پرسپولیس خرج می کند و تنها امیدش برای پرداخت هزینه های باشگاه از جیب، قولی است که به او برای خرید سهام باشگاه داده شده است. اما اتفاقاتی که طی دو هفته گذشته رخ داد و منجر به بازداشت سیاسی و برکناری احتمالی اش از مدیرعاملی این باشگاه خواهد شد، او را از جایگاه کسی که بیشترین شانس را برای خرید سهام باشگاه پرسپولیس داشت، به کم امیدترین فرد تبدیل کرده است. کافی است بدانید که حمید استیلی دلیل اصلی عدم توافقش با دادستانی برای مالیکت راهآهن را دخیل بودن برادر سیاسی عنوان کرد.
علی پروین (شانس خرید سهام: پیچیده)؛ اگرچه علی پروین شخصا نه استطاعت مالی لازم برای خرید سهام باشگاه پرسپولیس را دارد و نه دولت قصد دارد، سهام را به او برگرداند اما به عنوان یکی از اسطوره های باشگاه پرسپولیس پیشکسوتان این باشگاه را دور هم جمع کرده تا دولت 20درصد از سهام باشگاه را در اختیار او و پیشکسوتان قرار دهد. پیشکسوتان خوشنامی که عمدتا از دهه های 50 و 60 بوده و حسین هدایتی و امیر عابدینی را نیز در کنار خود می بینند. پروین با همکاری با هدایتی خیال خیلی ها را از بابت پرداخت خرج و مخارج باشگاه راحت کرده و عابدینی را نیز به واسطه هوش بالای مدیریتی اش به خدمت گرفته است. گروهی که به نظر می رسد می توانند با خرید پرسپولیس این تیم را موفق کنند. اما موضوع اینجاست که چهره هوشیاری چون علی پروین فراموش کرده که نمی تواند تعدادی از پیشکسوتان را درکنار هم حتی برای چند لحظه دور یک میز بنشاند و این فاکتور بسیار مهمی است.
شرکت های ناشناخته (شانس خرید سهام: بسیار قوی)؛ چه کسی فکر می کرد هنگامی که اسامی چهره هایی چون عابدینی، فائقی، مهرعلیزاده، هاشمی طبا، هدایتی، پروین، دایی و ... برای حضور در هیات مدیره پرسپولیس در ابتدای فصل ردیف شده بود به یکباره چهره هایی ناشناخته ای چون سیاسی، طاهری، سلیمی، مونسان و خواجهوند به عنوان اعضای هیات مدیره، رئیس هیات مدیره و نایب رئیس هیات مدیره مطرح شوند. چهره هایی که برای یافتن رزومه آنها حتی گوگل هم کم می آورد. اما با سیستم انتخابی وزارت ورزش (بخوانید امیررضا خادم) گروه جدید و ناشناخته ای با عنوان هیات مدیره پرسپولیس انتخاب شدند، هیات مدیره ای که امیررضا خادم وعده داده بود این هیات مدیره بهترین هیات مدیره تاریخ باشگاه پرسپولیس بوده و با حضور آنها آب در دل هواداران تکان نخواهد خورد. با توجه به نفوذ خادم در امر خصوصی سازی باز هم ممکن است چهره های تازه ای برای خرید پرسپولیس پا پیش بگذارند.