تحلیل بخش خصوصی از وضعیت اقتصادی کشور/ نگرانی برای جذب سرمایه گذاران خارجی
بررسی های مرکز آمار نشان می دهد کارگاه های با ده نفر کارکن و بیشتر طی یکسال گذشته به میزان 9 هزار میلیارد تومان به سرمایه گذاری های خود افزوده اند. در همین دوره زمانی این کارگاه ها 15 هزار میلیارد تومان بابت حقوق یک میلیون و 200 هزار کارگر و کارمند خود پرداخت کرده اند. برهمین اساس فعالان اقتصادی نگران آینده جذب سرمایه های جدید در بنگاه های تولیدی کشور شده اند.
فریال مستوفی، عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در این مورد به خبرآنلاین گفت: یکی از مهمترین مشکلات اقتصاد کشور، مسئله سرمایه گذاری چه داخلی و چه خارجی است. ما می دانیم در جذب سرمایه گذاری خارجی، خیلی ضعیف بوده ایم. آن درصد پایینی هم که انجام شده اصلاً به حساب نمی آید. چین را در نظر بگیرید، به صورت متوسط سالی بیش از 100 میلیارد دلار در آنجا سرمایه گذاری شده. ما چنین چیزی نداریم.
وی افزود: آن هم به این دلیل که یک سرمایه گذار باید اعتماد بکند که بیاید. اصولاً یک سرمایه گذار علاقه ای ندارد که بیاید و با دولت شریک شود. سرمایه گذار خارجی علاقه مند است که بیاید با بخش خصوصی، که هم ردیف خودش است، سرمایه گذاری کند. به عنوان بخش خصوصی چطور می توانی شریک دولت باشی؟ دولت که همه چیز دستش است، هر تصمیمی بگیرد می تواند اعمال کند و سرمایه گذار را از هستی ساقط کند. بنابراین زمانی می شود سرمایه گذار خارجی را هم جذب کرد، که بخش خصوصی ما رونق پیدا کند. ما در اینجا متأسفانه اقتصاد و سیاست را با هم قاطی کرده ایم.
یکی از مسولان 7 طرح بزرگ فولادی کشور ادامه داد: خیلی از کارهای ما با دخالت سیاست انجام می شود که این درست نیست. ما باید اقتصاد و سیاست را از هم جدا کنیم. اگر به این منوال بخواهیم پیش رویم به جایی نخواهیم رسید. دولت باید نظارت کند و دخالت نکند.
در صورتی که امکان جذب سرمایه گذاران خارجی در اقتصاد کشور مهیا شود، بخشی از نگرانی های بخش خصوصی برای تامین سرمایه از بین می رود.