جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

زندگی بر پایه اقتصاد

کارگردان تلویزیونی در میانه دیدار منچستر یونایتد و لیورپول تصویر نیمکت تیم منچستر را نشان می دهد، جایی که سه خرید این فصل تیم یعنی دی ماریا، روخو و فالکائو نشسته اند. باشگاه منچستر امسال برای دو بازیکن نخست بیش از ۷۵ میلیون پوند هزینه کرده و فالکائو هم اگرچه به طور قرضی به منچستر آمده اما هر هفته ۲۶۵ هزارپوند دستمزد می گیرد. با این حال در میان طرفداران یونایتد کمتر کسی بود که در آن لحظات ترجیح می داد که این بازیکنان را در داخل زمین می دید چرا که منچستر با یک گل از لیورپول پیش بود و کنترل بازی را هم در اختیار داشت، به خصوص که همین ترکیب یک هفته قبل نیز در پیروزی سه بر صفر مقابل تاتنهام کارایی خود را نشان داده بود.

اقدام لوئیس ون گال در مورد نیمکت نشین کردن ستاره های پرهزینه اش شجاعانه بود و می تواند برای بسیاری از کارآفرینان آموزنده باشد. استیون لویت و استیفن دابنر در کتاب نامتعارف بیاندیش (Think Like A Freak) به یکی از متداول ترین اشتباهات در میان مدیران و افراد اشاره می کنند و آن اشتباه پافشاری بر رفتاری است که ناکارآمدی آن به اثبات رسیده است. این دو نویسنده که یکی از آن ها اقتصاددان است اعتقاد دارند که در بسیاری از مواقع مدیران تنها برای اینکه قبول نکنند که سیاست به کار گرفته توسط آن ها اشتباه بوده هزینه های بیشتری را به یک مجموعه تحمیل می کنند. به اعتقاد این نویسندگان، شناخت به موقع یک اشتباه و رها کردن آن یکی از ویژگی هایی است که افراد باهوش باید از آن بهره ببرند.

البته شاید چنین رفتاری ساده به نظر بیاید اما عمل کردن به آن چندان آسان نیست. برای مثال سرمربی منچستریونایتد را در نظر بگیرید. او برای خرید دی ماریا رکورد نقل و انتقالات در فوتبال بریتانیا را شکست و فالکائو هم بیشترین دستمزد را در میان تمام بازیکنان حاضر در لیگ برتر انگلستان دریافت می کند. بیرون گذاشتن این بازیکنان از فهرست اولیه تیم نشان دهنده آن است که تصمیم ون گال برای صرف مبالغی هنگفت برای در اختیار داشتن دی ماریا و فالکائو چندان هم درست نبوده اما با این حال ون گال ترجیح داده به این اشتباه خود اعتراف کند تا اینکه با اصرار به بازی دادن به این ستاره ها از شانس پیروزی تیمش بکاهد.

 حتی شرکت های بزرگ هم هنگامی که احساس می کنند برخی از پروژه های آن ها به اندازه کافی خوب پیش نرفته، آن ها را رها می کنند. برای مثال شرکت گوگل چندی پیش اعلام کرد که پروژه عینک گوگل را متوقف می کند. درست است که گوگل سرمایه قابل توجهی را راهی پروژه عینک های هوشمندش کرده بود اما هنگامی که دریافت این پروژه به اندازه کافی خوب نیست ترجیح داد از ادامه آن صرفنظر کند به جای اینکه هزینه بیشتری را برای آن هدر بدهد.

تقریبا هر مدیری اشتباه می کند اما آنچه مدیران موفق را از دیگران متمایز می کند پی بردن به اشتباه، اعتراف به آن و سپس رها کردن اشتباه است.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۱/۰۳
مهدی اشرفی وند

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی