راه برخورد با موسسات مالی غیرمجاز چیست؟
تعداد مؤسسات و صندوقهای غیرمجاز پولی در ایران از سوی صندوق بینالمللی پول 7هزار مورد اعلام شده است که از این تعداد حدود 5هزار صندوق فعال هستند. اغلب این صندوقها پشتیبانهای بزرگ در شهرها دارند. این افراد باید خود به این باور برسند که فعالیت صندوقهای اینچنینی آسیبی جدی برای اقتصاد کشور محسوب میشود و به ساماندهی آن تن بدهند.
در این صورت است که طرحها و قوانین اینچنینی ضمانت اجرایی پیدا خواهد کرد در غیر این صورت قدرت بانک مرکزی برای مقابله با این مؤسسات کافی نخواهد بود. طرح جدیدی که یک فوریت آن در مجلس تصویب شده است تا تصویب نهایی و تأیید شورای نگهبان راهی طولانی دارد.
باید دید که آیا چنین موضوعی نهایی میشود یا خیر. واقعیت این است که مؤسسات غیرمجاز با در اختیار داشتن 15 تا 20درصد نقدینگی کشور اقتصاد کشور را با اختلال مواجه کردهاند. اگر از بانک مرکزی حمایتهای لازم انجام شود، میتواند جلوی این خرابکاری را بگیرد. باید قانون به بانک مرکزی اختیار لازم را بدهد در این صورت میتواند به بانکها بخشنامه بدهد که هرگونه ارتباط مالی با این مؤسسات را قطع کنند. اگر فعالیت حساب، حواله، چک و اسناد این مؤسسات از سوی بانکها متوقف شود، گلوگاه مهمی مسدود خواهد شد و در این صورت طی 2ماه این مؤسسات به تعطیلی کشیده خواهند شد.