جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

زندگی بر پایه اقتصاد

بدترین مدیریت اقتصاد مربوط به کدام کشور است؟

يكشنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۱۶ ق.ظ

به سختی می توان تصور کرد که یک صادرکننده نفت در دورانی که بهای نفت نسبتا بالا است بازهم در پرداخت بدهی هایش ناتوان باشد.

اقتصادهای بسیاری در سرتاسر جهان از ضعف مدیریت رنج می برند اما اینکه مدیریت اقتصادی در کدام کشور ضعیف تر است پرسشی است که هفته نامه اکونومیست به آن پاسخ داده است. این هفته نامه نوشته که در دورانی که بهای نفت نسبتا بالا است به سختی می توان تصور کرد که یک صادرکننده بزرگ نفت توان پرداخت بدهی هایش را هم نداشته باشد اما به لطف مدیریت ضعیف، اقتصاد ونزوئلا امروز چنین شرایط دارد. در ماه سپتامبر، موسسه استاندارد اند پورز رتبه اعتباری ونزوئلا را کاهش داد و از اقتصاد این کشور با عنوان "آسیب پذیر" یاد کرد. حتی گفته می شود که شاید ونزوئلایی ها برای پرداخت بدهی هایشان مجبور شوند که یک مجموعه پالایشگاهی دولتی را به فروش برسانند.

دولت همچنین برای کاهش کسری مالی اقدام به افزایش چاپ پول کرده به طوری که عرضه پول در ونزوئلا طی دو سال اخیر تقریبا چهار برابر شده و نرخ تورم نیز به حدود 60 درصد رسیده است.

البته بدهی های مالی و تورم تنها مشکل موجود در اقتصاد ونزوئلا نیستند. برای مثال یکی از کارشناسان بانک آمریکا به اکونومیست گفته که عدم بهره گرفتن از نرخ ارز شناور باعث ایجاد کمبود در بازار کالا در ونزوئلا شده است. دلار در بازار رسمی با در نظر گرفتن اینکه این دلار برای چه کاری مورد نیاز است بین 6.3 تا 50 بولیوار ارزش دارد اما ارزش آن در بازار سیاه به 90 بولیوار می رسد. هرچند بانک مرکزی ونزوئلا انتشار داده های مربوط به قحطی در این کشور را متوقف کرده اما داده های مستقل نشان می دهند که عرضه کالاهای اساسی در بازار ونزوئلا به میزان یک سوم کاهش یافته است. بازار دارو یکی از بازارهایی که به شدت از سوء مدیریت دولتی آسیب دیده به طوری که از هر 10 دارو 6 دارو در ونزوئلا نایاب است که داروهای نایاب دامنه ای وسیع از مسکن ها گرفته تا داروهای مربوط به بیماری هایی مانند سرطان را در بر می گیرد. تسلط دولت بر بسیاری از بخش های تولیدی و همچنین اعمال سیاست های مربوط به کنترل قیمت باعث شده اند از دیگر عواملی هستند که به کمبود کالا در بازار ونزوئلا دامن زده اند. اثرات مدیریت ضعیف اقتصادی حتی در بخش هایی مانند صنایع نفتی ونزوئلا نیز قابل مشاهده است به طوری که میزان صادرات نفت این کشور به خاطر کمبود سرمایه گذاری از سال 1997 تاکنون بیش از 40 درصد کاهش یافته است. همه این ها باعث شده که هفته نامه اکونومیست از ونزوئلا به عنوان کشوری نام ببرد که بدترین مدیریت اقتصادی را به خود اختصاص داده است. پیش از این، فرید زکریا نیز از سیاست های به کار گرفته شده توسط دولت ونزوئلا به عنوان سیاست هایی نام برده بود که با آن ها می توان اقتصاد یک کشور را ویران کرد.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۲/۲۰
مهدی اشرفی وند

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی