جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

زندگی بر پایه اقتصاد

مقاله اقتصادی : فرار سرمایه ها

جمعه, ۲۸ شهریور ۱۳۹۳، ۰۲:۵۲ ب.ظ

سرمایه سالم و مولد در یک کشور اساس و مبنای حرکت چرخ تولید در بخشهای مختلف از جمله در کشاورزی و صنعت و خدمات است و ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری و فقر که تبعات خاص خود را دارند از اثرات حرکت چرخ تولید به شمار می رود.

بدون شک فرار سرمایه و بی اعتنایی به سرمایه گذاری مولد موجب کندی یا توقف چرخ تولیدی وبه تبع آن عدم ایجاد شغل و افزایش میزان بیکاری و رشد فقر و ناهنجاریهای اقتصادی و اجتماعی وفرهنگی می شود.

کارشناسان علم اقتصاد اعتقاد دارند، برای به حرکت درآمدن چرخ تولید در بخش صنعت و تجارت و کشاورزی و ... باید سرمایه کافی در دست بخش خصوصی باشد زیرا دولت هرگز یک تاجر یا یک کشاورز و یا یک صنعت گر خوب نبوده و در دنیای پیشرفته امروز این امر به اثبات رسیده است.

اکنون با اوضاع حاکم بر اقتصادی کشور و عدم جذب سرمایه ها بنابه آمارهای موجود باید گفت که به راستی علت واقعی فرار سرمایه ها از کشور در کجاست؟ چه بلایی بر سرمان آمده که نه تنها سرمایه گذاران خارجی را جذب نمی کنیم بلکه مقدمات فرار سرمایه گذاران داخلی را نیز فراهم کرده ایم؟

آیا واقعاً سرمایه گذاری در کشور ما ناامن است یا آن را ناامن جلوه داده اند؟ این پرسش و ده ها پرسش مشابه را بارها و بارها از خود پرسیده ایم و در بسیاری از مواقع پاسخ های آن را نیز داده ایم.

بی ثباتی سیاسی، سیاست پردازی اقتصادی، قانون گریزی و قانون ستیزی، تصمیمات عجولانه و کارشناسی نشده، برتری منافع کوتاه مدت به منافع بلند مدت و بی اطلاعی و یا عدم توجه به فاکتورهای تعیین کننده برای رونق اقتصادی و سرمایه گذاری هریک به تنهایی خود مانعی بزرگ برای سرمایه گذاری محسوب می شود و این درحالی است که ما تمامی این خوبان را برای فراری دادن سرمایه ما به یکجا جمع کرده ایم.

چگونه انتظار داریم سرمایه گذاری که هر روز خود و سرمایه اش را با چالش و بحرانی جدید مواجه
می بیند به سرمایه گذاری و رونق آن امیدوار شود.

فقدان امنیت اقتصادی براثر نداشتن چشم انداز روشن اقتصاد ایران و تغییر ناگهانی و غیرقابل پیش بینی قوانین و رویه های مؤثر بر سرمایه گذاری و تولید، از یک سو و نبود ضمانت اجرا برای بسیاری از قوانین مؤثر بر سرمایه گذاری و تولید از دیگر سو، ریسک سرمایه گذاری را بالا برده است.

فرار سرمایه این آهوی گریزپای در اقتصاد ما نتیجه عینی سیاست ها و برخوردهای غلط با سرمایه و سرمایه گذار است، امری که به طور مکرر آیت ا... هاشمی شاهرودی رئیس قوه قضائیه از سر خیر و دلسوزی بدان اشاره کرده و مسوولان امر را بر ضرورت توجه به آن دعوت کرده است.

تشکیل دفتر حمایت از سرمایه گذاری در مجتمع قضایی امور اقتصادی مجتمعی که پیش از این از آن به عنوان نماد مبارزه با سرمایه گذار و قلع و قمع آنان یاد می شد از تلاش دستگاه قضایی به عنوان یکی از متولیان برای حمایت از سرمایه گذاری و تأمین امنیت اقتصادی حکایت می کند.

رئیس قوه قضائیه طی یک ماه اخیر بارها و بارها با هشدار نسبت به عواقب خروج سرمایه از کشور به نگاه دین مبین اسلام و تأکید قانون اساسی به احترام به سرمایه و سرمایه گذار اشاره کرده است.

متأسفانه در روزهای اخیر شاهد به حاشیه کشاندن اظهارات رئیس قوه قضائیه در باب ضرورت تأمین امنیت اقتصادی برای سرمایه گذاران از سوی برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بوده ایم، به گونه ای که از اظهارات نمایندگان چنین استنباط می شد که معرفی مفسدان اقتصادی یک اصل و امنیت اقتصادی فرعی در کنار این اصل است.

این در شرایطی است که این نمایندگان می توانند با تصویب قوانین محکم و راهگشا در راستای جذب سرمایه ها و جلوگیری از سرمایه ایرانیان به دولت و قوه قضائیه وملت کمک شایانی کنند.

از سویی لزوم مبارزه با مفاسد اقتصادی و تأثیر معرفی مفسدان اقتصادی در کاهش این قبیل از جرایم برکسی پوشیده نیست اما مطالبه نام مفسدان اقتصادی از رئیس قوه قضائیه از جرایم بر کسی پوشیده نیست اما مطالبه نام مفسدان اقتصادی از رئیس قوه قضائیه از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که پیش از این خود بر ممنوعیت انتشار احکام قبل از قطعیت آراء تأکید کرده بودند نه تنها از پایه های قانونی برخوردار نیست بلکه نقض غرض است.

این نکته را نیز باید از نظر دور نداشت که فساد اقتصادی پیش از آنکه در دستگاه قضایی رسیدگی شود، محقق شده است و سازمان گزارش دهنده به دستگاه قضایی نیز پیش از همگان از تخلف وفساد صورت در مجموعه اش مطلع شده است، حال این چه سیاستی است که توقع می رود دستگاه قضایی قبل از آنکه حکمی صادر شود اعلام عمومی کند.

نمایندگان مجلس به واقع اگر درمان در فساد اقتصادی در کشور را در معرفی نام مفسدان اقتصادی
می دانند، می توانند با ارائه طرحی علاوه بر حذف تبصره یک ماده 188 قانون آئین دادرسی کیفری، تمامی دستگاه ها و نهادها را به اعلام اسامی، متجاوزان به حقوق بیت المال ملزم کنند و از شعارها و تبلیغات در این زمینه که جامعه را ملتهب می کند، خودداری شود.

این در شرایطی است که رئیس قوه قضائیه با معرفی اسامی مفسدان البته از مسیر درست و براساس قانون مخالفتی ندارد بلکه پیش و بیش از آن بر جلوگیری از فرار سرمایه ها و اطلاح ساختارها و نیز اصلاح سیستم بانکی و بیمه و گمرک و سایر مجاری مالی کشور و پرداخت تسهیلات به صاحبان فکر به صورتی آسانی تأکید دارند.

با توجه به دیدگاههای بسیار شفاف و مستند رئیس قوه قضائیه و با توجه به اینکه ایشان از علمای بزرگ و صاحب نام هستند آیا شایسته است کسانی بدون مطالعه و آگاهی لازم در مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی وارد شده و برای دستگاه قضایی الگوی علوی را مطرح کنند.

به عنوان یک نویسنده و روزنامه نگار و شاید ابتر بگویم به عنوان یک شهروند اعتقاد دارم که افراد به هنگام نوشتن یادداشت و تحلیل و مقاله نیم نگاهی هم به جایگاه خود داشته باشند و حرمت ها را نشکنند.

براساس شواهد و اطلاعات موجود برخی از رسانه های نوشتاری و سایت ها و افراد که بیش از سایرین فریاد مبارزه با مفاسد اقتصادی را سر می دهند، خودشان دارای پرونده هایی هستند که به سبب قانونی نبودن اعلام اسامی که در هیچ کشوری هم به این سبک و سیاق سابقه وسبقه ای ندارد، قوه قضائیه نیز این اسامی افشا نمی کند و اگر ا ختیار این کار با من شهروند بود  بدون معطلی ابتدا اسامی این افراد را اعلام می کردم تا جامعه آگاه شود که فریاد این آقایان ریشه در جایی دیگر دارد.

واقعیت این است که  در قوه قضائیه هیچگونه مصلحت اندیشی و ملاحظه کار نسبت به پرونده های مفاسد وجود ندارد و آیت ا... هاشمی شاهرودی نیز بارها گفته اند که برخلاف همه کشورها‌ برخی پرونده های مفاسد قبل ز تشکیل اطلاع‌رسانی شده اند.

رئیس قوه قضائیه در همان سخنرانی های که مورد نظر‌آقایان است مکرراً اعلام کرده اند که قوه قضائیه به موازات مبارزه با مفسدان خواستار اعلام اسامی و معرفی آنها توسط دستگاههای اجرایی و نظارتی است و پس از ورود پرونده  در دستگاه قضایی طبق قانون امکان افشای اسامی نیست.

در بحث اطلاع رسانی نیز آنچه مورد نظر ریاست قوه قضائیه بوده است، سیاه نمایی موضوع مبارزه با مفاسد اقتصادی توسط برخی رسانه هاست و اینکه این اندک رسانه ها رشوه خواری های جزئی در کشور را به سبب مسایل سیاسی و جناحی و گاه تسویه حسابهای شخصی به خ وبی منعکس می کنند اما از خروج میلیارد دلار سرمایه مردم این کشور که موجب ایجاد شغل و افزایش درآمد دولت های دیگر از محل پرداخت  مالیات و رونق اقتصادی کشورهای همسایه می شود توجه ندارند.

واقعیت این است که نویسندگان در این رسته از رسانه ها دیدگاهی در حد نوک بینی داشته و مسائل را به صورت سطحی می نگرند و درک درستی از بحران اقتصادی یا بحران ملی از محل مشکلات اقتصادی و فقر و فساد ناشی از آن ندارند.

رئیس قوه قضائیه در سخنان خود در همایش ائمه جمعه، نیروهای مسلح بسیج حوزه معاونت امر به معروف و نهی از منکر، مجلس شورای اسلامی و در مصاحبه با صدا و سیمای جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده اند که به موازات مبارزه با مفاسد اقتصادی در داخل کشور و برخورد قاطعانه با متخلفان باید مسأله مهم خروج سرمایه ها را بسیار جدی گرفت اما ظاهراً عده ای نمی توانند یا نمی خواهند بفهمند که ایشان زنگ هشدار یک بحران جدی را به صدا درآورده اند و ضروری است همه مسئولان در این راستا دقت و حساسیت نشان دهند.

ما نیز امیدواریم که گویندگان و نویسندگان در این مقوله توان درک این مسأله را نداشته باشند چرا که
 می گویند: کسی که خوابیده است را می توان بیدار کرد اما کسی که خود را به خواب زده هرگز نمی توان بیدار کرد.

 

 

 

 

نظرات  (۱)

۲۸ شهریور ۹۳ ، ۱۵:۰۸ رایانه کمک فرتاک

سلام دوست عزیز

وبلاگ زیبایی دارید.به من هم سر بزنید .ما یه شرکت داریم خدمات کامپیوتری عرضه میکنیم (مشکلات نرم افزاری ,اینترنتی,بازی ,سخت افزار,شبکه و…) البته بصورت تلفنی که هم در وقت و هم در هزینه صرفه جویی بشه,و یه مزیت دیگه ای که داره خودتونم یاد میگیرید, وترس اینو ندارید که یه وقت فایل شخصی تون کسی ببینه.

خوشحال میشم با لینک کردن ما(به اسم مرکز مشاوره رایانه ای فرتاک) به بقیه مردم خوبمون مارو معرفی کنید.(لینک کردین حتما در وبلاگ ما در لینک هوشمند ادرس و عنوان وبلاگ خود را درج کنید تا لینک شوید)

یه چیز دیگه یادم رفت لطف کنید بنر تبلیغاتی وبلاگ ما یا یکی از عکس های تبلیغاتی یا پست تبلیغاتی ما را در وبلاگ یا سایت خود به اشتراک بزارید,و به ما خبر دهید.

رایانه کمک فرتاک

شماره کارشناسان ما: 9099070345

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی