مدیر عامل فرابورس: شاهد ورود نقدینگی جدید به بازار بورس هستیم
مدیرعامل فرابورس با اشاره به افزایش ارزش معاملات فرابورس و ورود جریان جدید نقدینگی به بازار سرمایه از داخل و خارج کشور خبر داد و گفت: ارزش روزانه معاملات از 70 میلیارد تومان به 110 میلیارد تومان رسیده است.
امیر هامونی در بیستمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در گفتوگو با فارس افزایش سطح معاملات در بورس را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: از بهمن ماه پارسال شرایط رکودی بر بازار حاکم شد و معاملات را به شدت کاهش داد.
وی افزود: در یک ماه اخیر شرایط متفاوت شده و شاهد ورود نقدینگی جدید به بازار هستیم به طوری که در فرابورس میانگین ارزش روزانه معاملات از 70 میلیارد تومان به 110 میلیارد تومان رسیده است.
مدیر عامل فرابورس در پاسخ به این سوال که آیا برنامهریزی و کنترل لازم برای عدم شکلگیری حباب در بازار همانند سال گذشته انجام گرفته است،گفت: شرایط بورس در سال گذشته حبابی نبود و این مقوله نیاز به بررسی علمی جداگانهای دارد و نمیتوان به راحتی از این واژه استفاده کرد.
وی ادامه داد: حباب زمانی ایجاد میشود که شرایط اقتصادی غیر عادی باشد، با بررسی شرایط حاکم بر بازار، متغیرهای کلان اقتصادی مانند اشتغال، تورم و نرخ سود بانکی می توان نتیجهگیری کرد که آیا شرایط حاکم بر بازار حبابی است یا خیر؟
هامونی تصریح کرد: تا دی ماه سال گذشته انتظاراتی در بازار شکل گرفته بود که موجب افزایش این شاخص تا 90 هزار واحد شد؛ شرایط غیر عادی نبود زیرا همه تصور میکردند پروژههای تعریف شده به ثمر میرسد اما ناهماهنگی که بین دستگاهها و دولت و مجلس در بررسی بودجه رخ داد یک فضای عدم اطمینان را در بورس به وجود آورد.
وی با بیان اینکه بنده روند غیر طبیعی را در بازار مشاهده نکردم گفت: هلدینگ خیلج فارس در اسفند سال 91 عرضه شد که بازار در بهترین شرایط بود اما خریداری نداشت و یک ماه بعد در عرضه سوم به فروش رسید.
مدیر عامل فرابورس اضافه کرد: هم اکنون 40 میلیارد تومان نقدینگی جدید به فرابورس وارد شده اما ممکن است در آینده تصمیمی گرفته شود که شرایط ابهام را در بازار ایجاد کند و این نقدینگی وارد شده دوباره خارج شود.
وی با اشاره به توقف نمادهای پالایشگاهی در 9 ماه گذشته اظهار داشت: این توقف نماد به دلیل وجود ابهام در این صنعت است و تمام تلاش ما این است که ابهامات بازار را برطرف کنیم.
هامونی ادامه داد: وجود ریسک در بازار طبیعی است اما در مواقعی دامنه ریسک افزایش مییابد و به ابهام تبدیل میشود که دیگر نمیتوان به آن ریسک گفت بلکه به نوعی عدم قطعیت تبدیل شده و شرایط بازار را در حالت قمارگونه برد-باخت قرار داده است.
وی تاکید کرد: تلاش ما، سازمان بورس و سایر دستگاهها باید در جهت رفع ابهامات در بازار سرمایه باشد؛ در برخی صنایع هنوز ابهامات وجود دارد و نتوانستهایم این ابهامات را برطرف کنیم.