جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

زندگی بر پایه اقتصاد

دژ 50 دلاری هم شکسته شد

چهارشنبه, ۱۷ دی ۱۳۹۳، ۰۶:۰۸ ب.ظ

 

بهای نفت در بازارهای جهانی امروز(سه‌شنبه) با سقوط از کانال 50 دلاری در مرز 49 دلار معامله شد.

به گزارش رویترز، بهای نفت در بازارهای جهانی امروز به دلیل تداوم نگرانی‌ها درباره اشباع عرضه جهانی نفت، پنج درصد دیگر سقوط کرد و به پایین‌ترین سطح 5.5 سال گذشته رسید.

در پی کاهش قیمت فروش نفت عربستان به مشتریان اروپایی که نگران‌ها درباره اشباع عرضه را تشدید کرد، نفت برنت به کمتر از 53 دلار در هر بشکه سقوط کرد.

بیارن شیلدروپ تحلیلگر نفتی در اسلو گفت: عربستان هیچ نشانه‌ای از عقب نشینی نشان نمی‌دهد. ذخایر نفتی همچنان در حال پر شدن هستند.

در شرایطی که عربستان قیمت فروش نفت خود به آسیا را افزایش داده است، برخی تحلیلگران می گویند کاهش قیمت فروش به اروپا بیانگر این است که عربستان همچنان به دفاع از سهم بازار خود فکر می‌کند.

این امر در کنار آمار هفته گذشته مبنی بر رسیدن عرضه نفت روسیه به بالاترین سطح پس از سقوط شوروی سابق و افزایش صادرات نفت عراق به بالاترین سطح از دهه 1980، سقوط مجدد قیمت نفت را رقم زد.

نفت برنت برای تحویل در ماه فوریه امروز سه‌شنبه با کاهش پنج درصدی 52 دلار و چهار سنت در هر بشکه معامله شد که پایین ترین از سطح مه 2009 تاکنون است. همچنین نفت سبک آمریکا 49 دلار و 44 سنت در هر بشکه معامله شد.

گمانه زنیها درباره بی ثباتی سیاسی در یونان بر ناپایداری اقتصاد منطقه یورو افزوده و ابهاماتی را درباره تقاضای انرژی اروپا ایجاد کرده است.

مارک کنان رییس تحقیقات بازارهای آسیا در موسسه سوشیت جنرال گفت: برخی عوامل فشار نزولی روی قیمت نفت را حفظ کرده است. وی به نگرانی درباره یونان، عرضه بالای روسیه، عراق و ‌آمریکا و همچنین افزایش ارزش دلار اشاره کرد.

پیش‌بینی‌ها حاکی از این است که ذخایر نفتی آمریکا در هفته منتهی به دوم ژانویه افزایش یافته است.

افزایش ارزش دلار قیمت نفت برای دارندگان دیگر ارزها را گرانتر می‌کند. ضعف یورو به کاهش بیشتر قیمت نفت خواهد انجامید، زیرا قدرت خرید دارندگان این واحد پولی برای خرید نفت که با دلار معامله می شود پایین می‌آید.

برخی اقتصاددانان انتظار دارند که کاهش قیمت نفت به افزایش قدرت خرید کشورهای مصرف کننده و تقویت اقتصاد جهانی منجر شود اما سقوط 50 درصدی قیمت نفت از ماه ژوئن همچنین نگرانی‌ها درباره تورم را افزایش داده است.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۳/۱۰/۱۷
مهدی اشرفی وند

قیمت نفت

نفت

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی