جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

جادوی اقتصاد

منشور خبری تحلیلی اقتصاد ایران و جهان

زندگی بر پایه اقتصاد

 بر اساس گزارش رقابت پذیری جهانی 2015-2014 مجمع جهانی اقتصاد، شیلی رقابتی ترین اقتصاد را در بین کشورهای آمریکای لاتین دارد. این کشور دارای تشکیلات قوی سازمانی (رتبه 28 در جهان) با سطوح پایین فساد (رتبه 25) و اقتصاد کلان پایدار (رتبه 22)، باوجود برخی سخت گیری ها در بازار کار است که منجر به هزینه های مازاد بالا (رتبه 120) شده است.

پاناما در بین کشورهای آمریکای مرکزی در صدر قرار دارد. این کشور از زیرساخت های قابل توجه (رتبه 40)، به همراه برخی از بهترین بنادر و فرودگاه ها در جهان برخوردار است. رتبه بندی پایین این کشور ناشی از کارکرد نهادها (رتبه 74) بویژه از نظر فساد (رتبه 94) و کیفیت پایین آموزش (رتبه 83) است.

کاستاریکا یکی از بهترین سیستم های آموزش در منطقه را در اختیار دارد (رتبه 21) و به خوبی از ظرفیت نوآوری استفاده می کند (رتبه 36)؛ اما زیرساخت ضعیف در بخش حمل و نقل (رتبه 108)، مشکل در دسترسی به تأمین مالی (فاینانس) و برخی نگرانی ها در مورد عملکرد اقتصاد کلان و کسری بودجه بالا (رتبه 116) از نکات منفی این کشور محسوب می شود.

بازار بزرگ و جامعه کسب و کار نسبتا پیچیده (رتبه 47) به همراه پیشتازی نوآوری (رتبه 44) از جمله مزیت های برزیل محسوب می شوند؛ اما این کشور از ضعف مداوم زیرساخت های حمل و نقل (رتبه 77)، وخامت عملکرد نهادها (رتبه 104) و فساد (رتبه 130) بشدت رنج می برد.

بازار داخلی ریشه دار مکزیک و زیرساخت های مناسب حمل و نقل این کشور (رتبه 41)، به همراه کسب و کارهای پیچیده (رتبه 58) باید مورد توجه قرار گیرند؛ اما مکزیک با کارکرد پایین نهادها (رتبه 102)، کیفیت نامناسب آموزش و سطح پایین جذب ICT(رتبه 88) مواجه است.

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۴/۰۳/۱۵
مهدی اشرفی وند

گزارش

گزارش اقتصادی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی